IPSC Handgun. To boldly go...

Door GSX-MAN op dinsdag 15 maart 2016 10:54 - Reacties (8)
Categorie: -, Views: 2.669

...where many men have gone before.
Na 20 jaar statisch pistoolschieten en een paar jaar DSR, heb ik vorige maand de IPSC Handgun basiscursus gevolgd. Erg uitdagend en een prima verbreding van je pistoolvaardigheid. Na afloop van een enerverende tweedaagse cursus was ik dan ook erg blij dat ik geslaagd was en het begeerde papiertje in handen had.


Maar dan komt het echte werk: om je basiscursus om te zetten in een definitieve licentie, moet je drie wedstrijden zonder diskwalificatie (DQ) schieten, vier zelfs als je ook nog ambitie hebt om in het buitenland te gaan schieten. Dan dus maar snel inschrijven voor wedstrijden. Er is er volgende maand één in Katwijk, waar we door de cursus een soort wildcard voor kregen, maar er was er afgelopen weekend ook één in Amersfoort, waarvoor ik mezelf op de wachtlijst heb kunnen zetten.

Zondagmorgen hoorde ik dat er een uitvaller was in de middag. Dus als een gek naar de kluis gerend voor wapen en munitie, het juiste holster aan mijn riem, alles wat ik nodig dacht te hebben in een grote tas geflikkerd en snel in de auto. Aangekomen op de baan bleek ik inderdaad te mogen meeschieten. En dan slaan de zenuwen toe. Wat als ik iets stoms doe? Waar ben ik aan begonnen? Wat moet ik eigenlijk doen?

Gelukkig was de begeleiding top en had ik nog even om aan het idee te wennen. Na een lichte lunch de magazijnen geladen, het wapen geïnspecteerd en geholsterd (god, wat was dat pistool smerig! Die had ik na de vorige training zo in de kluis gegooid) en klaar staan voor de eerste stage. En die ging niet onaardig. Ik heb de wedstrijd op 52,59% van de winnaar in mijn klasse (standaard) geschoten en ben 49e van de 67 geworden. En wat nog veel belangrijker is: geen DQ!

Om een impressie van het spelletje te geven de laatste stage: een zogenaamde medium course met 23 schoten op 11 papieren doelen en een staalplaat.

Volgende: Een wedstrijd IPSC Handgun 03-'16 Een wedstrijd IPSC Handgun
Volgende: Herladen 02-'16 Herladen

Reacties


Door Tweakers user burnds, dinsdag 15 maart 2016 12:23

Zag laatst dit Is dat ongeveer hetzelfde? Vond het er erg indrukwekkend uitzien, maar kan niet goed beoordelen of Keanu het er nu goed vanaf brengt.

Door Tweakers user GSX-MAN, dinsdag 15 maart 2016 14:05

Da's meer 3gun, een vergelijkbare discipline waarbij je met pistool, geweer en hagelgeweer over het parcours gaat. En hij is fucking snel, ja.

Door Tweakers user maartendd, dinsdag 15 maart 2016 16:04

Keanu filmpje gaat snel, maar AA schieten doet hij niet. Daarbij telt daar eerder de hit dan de precisie (3gun). Heel ander spelletje dan IPSC waarbij zo snel gaan en alleen maar D's score je echt geen goede positie geeft.

Door Tweakers user Emielvanputten, woensdag 16 maart 2016 10:00

Het blijft een super discipline.
Echt het leukste dat ik ooit heb mogen schieten.


Snelheid komt wel, eerst rustig verkennen, magazijn wissels bepalen. Beste route bedenken en na een paar wedstrijden merk je dat je eigen tempo omhoog zal gaan.


Zorg er idd wel voor dat je spullen goed zijn. Niks is vervelender dan met storing op een wedstrijd aankomen.

Door Tweakers user GSX-MAN, woensdag 16 maart 2016 10:30

Ik had een magazijnwissel ingepland, maar tijdens de uitvoering glad vergeten. Daar sta je dan met een leeg pistool...

En gelukkig maakt het bij de Shadow weinig uit of 'ie vuil of schoon is, hij gaat maar door.

Door Tweakers user maartendd, woensdag 16 maart 2016 16:43

waarom schiet je trouwens met een shadow, standaard klasse ?? je kan beter binnen productie zitten. is ook wat eerlijk qua punten systeem.

Door Tweakers user GSX-MAN, woensdag 16 maart 2016 17:20

Omdat ik 'm heb laten tunen voor MP. Met de onderdelen die er nu op zitten mag ik de Shadow niet meer in Productie gebruiken.

Door Tweakers user Emielvanputten, woensdag 16 maart 2016 17:51

GSX-MAN schreef op woensdag 16 maart 2016 @ 10:30:
Ik had een magazijnwissel ingepland, maar tijdens de uitvoering glad vergeten. Daar sta je dan met een leeg pistool...
haha dat is een bekend verhaal. kan me nog een paar wedstrijden bedenken waar ik het zelfde had. of een wissel tijdens de laatste patroon uit een vorig magazijn.
veel doen, veel leren. veel plezier.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)